Reparatii ceasuri Braila

Service ceasuri Braila

Efectuam reparatii in Braila pentru orice tip de ceas. De la cele mai simple reparatii pana la cele mai complexe. Oferim si alte servicii de ceasornicarie la cerere.

  • Inlocuire sticla cristal mineral sau safir
  • Inlocuire sau reparati mecanism quartz
  • Fixare indicator / decor cadran
  • Inlocuire pietricele
  • Inlocuire ax / coronita
  • Inlocuire garnitura
Image

Ceasornicarie Braila

Ceasurile mecanice in special cele cu armare automata a mecanismului au nevoie de o lucrare mai detaliata si mai complexa fata de un ceas cu quartz.

Un ceas mecanic se opreste mai greu din cauza particulelor de praf sau de murdarie decat unul cu quartz. Astfel pentru o mai buna functionare recomandam ca ceasurile mecanice sa fie duse mai des la ceasornicarie pentru a fi curatate. Neavand parti mobile, ceasurile cu quartz si afisaj digital nu necesita intretinere, astfel va trebui doar sa ii schimbi bateria la un anumit timp.

Pentru a identifica un ceas mecanic fata de unul digital trebuie sa aruncam o privire asupra secundarului.

Daca secundarul avanseaza cursiv ( în realitate cam cu 8 pasi pe secunda la mecanismele uzuale ) este mecanic. Daca avanseaza in pasi de o secunda atunci este quartz. Exista si exceptii atunci cand intalnim quartz cu secundar cursiv si mecanic cu secundari in pasi de o secunda, dar aceste ceasuri sunt o raritate.

In materie de ceasuri putem procura la comanda aproape orice, de la mecanismele propriu-zise la piese de schimb: coronite, balansuri, geamuri, baterii, precum si curele, bratari, sisteme de inchidere, etc. In locatiile noastre puteti gasi o gama variata de ceasuri de barbati si femei: curele de piele, silicon, textil si bratari metalice, cat si alte accesorii precum: baterii, mecanisme de ceas sau sticle pentru ceas, toate la preturi accesibile.

Image

Revizia ceasului

Fiecare ceas are nevoie de o revizie periodica atat pentru a-i prelungi perioada de viata, dar si pentru a-l pastra in conditii optime de functionare.

DEMONTAREA MECANISMULUI

Se verificara starea tuturor pieselor si se intervine asupra pieselor uzate daca este cazul. Se aplica operatiunea de curatare si degresare a tuturor pieselor.

REMONTAREA MECANISMULUI

In aceasta etapa se verifica functionarea optima a mecanismului (ex: jocurile axiale si radiale pentru toate piesele de ceas aflate in miscare) si corectarea lor daca este cazul dupa care urmeaza lubrefierea mecanismului.

ACURATETEA SI ETANSEITATEA 

Se testeaza mecanismul cu ajutorul unui dispozitiv pentru a optimiza durata oscilatiilor pana la rezultatul dorit. Se reface obligatoriu etanseitatea ceasului, prin inlocuirea garniturilor.

Inlocuire sticla ceas

Sticla este componenta ceasului cea mai expusa socului exterior, prin urmare, aceasta trebuie sa fie in acelasi timp rezistenta la socuri si zgarieturi si sa ofere o vizibilitate foarte buna.

In functie de aceste caracteristici sticlele de ceas pot fi clasificate:

– sticle din cristal safir
– sticle minerale sau alte derivate

La o revizie generala a ceasului vom identifica posibilele probleme cu sticla. Oferim servicii de schimbare pentru sticla de ceas atat din cristal safir cat si din cristal mineral.

O alta componenta importanta a ceasului este carcasa acestuia. Materialele folosite pentru producerea carcasei difera astfel vom intalni de la plastic, rasina, otel inoxidabil pana la metale placate cu aur, PVD, sau IP si metale pretioase.

Venim in ajutorul dumneavoatra cu serviciul de polish carcasa Braila pentru a pastra un aspect cat mai placut si pentru a scapa de zgarieturi.

Reparatie ceas in Braila

Inlocuire curea sau bratara

Oferim servicii de inlocuire a curelei sau a bratarii ceasului. Mai mult putem ajusta bratara ceasului in functie de preferintele clientului.

Inlocuire telescoape

Efectuam verificarea si inlocuirea telescoapelor sau suruburilor uzate.

Inlocuire baterie

Daca doresti o baterie de calitate si o schimbare rapida a acesteia te putem ajuta cu aceasta operatiune.

Image

Ceasurile cu quartz au nevoie de o baterie ca sursa de energie, care trebuie sa fie de dimensiuni cat mai mici si sa dureze un timp cat mai indelungat.

Durata de viata a unei baterii variaza in functie de tipul bateriei, de tipul ceasului si de cantitatea de energie folosita.

Schimbarea bateriei pare un lucru simplu dar daca nu este realizata corespunzator poate defecta ceasul.

Dispunem de o gama larga de baterii de ceas si va recomandam sa schimbati bateria uzata a ceasului dumneavoastra numai intr-un service specializat.

Curelele de ceas pot fi din piele, din metal, cauciuc, silicon sau material sintetic. Fiecare material se simte altfel pe piele si este mai potrivit pentru un anumit tip de ceas. Va recomandam ca ajustarea sau schimbarea curelei / bratarii ceasului sa se execute intr-o ceasornicarie, cu ajutorul unui dispozitiv special.

Cu ajutorul acestui dispozitiv, se pot scoate cu usurinta pinii bratarii fara a o zgaria. Dimensionarea corecta a bratarii ceasului dumneavoastra contribuie la intretinerea corecta a acestuia.

O bratara prea stransa de mana conduce la transpiratia excesiva a mainii, dar si la tensionarea telescoapelor ceasului si ale bratarii, care in final se pot rupe.

Ingrijirea ceasului

Daca tii la aspectul si functionalitatea ceasului tau iti punem la dispozitie o serie de sfaturi, pentru o intretinere corecta.

1. Nu incercati niciodata sa deschideti capacul din spate al ceasului.

2. Pentru protectia ceasului de praf si umezeala recomandam schimbarea garniturilor dupa o perioada de timp.

3. Daca ceasul dumneavoatra prezinta umezeala in interior va asteptam pentru a remedia problema din timp.

4 . Pentru mentinerea ceasului curat folositi un material textil moale pentru a sterge urmele de murdarie, apa sau transpiratie de pe carcasa sau bratara.

5. Nu folositi pentru curatarea ceasului, substante volatile ( benzina, inalbitori, spray pentru curatat ).

6. Pentru a evita transpiratia excesiva a mainii, dar si pentru a evita tensionarea sau ruperea curelei sau a telescoapelor, nu strangeti cureaua prea tare pe mana.

7. Evitati expunerea ceasul la temperaturi extreme.

8. Feriti ceasul de socuri mecanice excesive.

Image